Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 09:17

Учені виявили докази існування снігової людини

Група учених з університету Oxford прийшла до висновку, що таємничі клаптики волосся, виявлені в горах на півночі-сході Індії п"ять років тому, можуть служити доказом існування легендарного єті - снігової людини, пише Daily Mail.

Згідно з висновком фахівців, таємничі волоски, довжина яких складає від 33 до 44 міліметрів, не належить жодному з відомих видів, що нині живуть. За словами керівника дослідницької групи, Яна Редмонда, виявлена шерсть поки служить єдиним незаперечним доказом існування цього загадкового виду.

Перші сліди схожі на відбитки стопи сніжної людини були нібито виявлені альпіністами ще в 1921 році. Пізніше на слід чи то людини, чи то мавпи знову напав Едмунд Хіларі в 1953 році. Проте достовірність цих свідоцтв сумнівна.

Довгий час одним з найбільш переконливих доказів вважався короткий фільм, знятий Роджером Паттерсоном і Бобом Гімліном в 1967 році в Північній Каліфорнії. На плівці, як стверджувалося, відображена самка сніжної людини. Проте згодом родичі псевдонауковців заявили, що історія була сфальсифікована, повідомляє Фактnews.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили докази існування снігової людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути