Ексклюзиви
субота, 06 вересня 2008 11:54

Учені створили штучні кістки

Технологічний Інститут штату Джорджія повідомив про унікальне відкриття: у його лабораторіях удалося створити штучні кістки, які володіють важливою якістю: вони здатні "зростатися" з іншими тканинами організму, такими як сухожилля і м"язи. Нові кістки обіцяють стати причиною невеликої революції у сфері травматології. Вони створені за допомогою генної інженерії: фактично, полімерний матеріал був штучно поєднаний з клітками шкіри. Лабораторні досліди показали, що ця методика дозволяє досягти успіху. Найближчим часом нова технологія пройде випробування на тваринах.

Раніше Пентагон офіційно анонсував створення нового Інституту регенеративної медицини при Міністерстві оборони США (Armed Forces Institute of Regenerative Medicine, AFIRM), який повинен буде зайнятися вивченням технології вживання і здобуття стволових клітин, а також створенням комплексних систем для відновлення шкіри, м"язових і кісткових тканин. У віддаленій перспективі планується відтворювати і цілі фрагменти тіла - пальці, ніс, вуха і так далі.

Для здійснення наукової діяльності новий інститут отримав 250 млн доларів на майбутніх 5 років. У Міноборони США також повідомили, що в проекті беруть участь і недержавні дослідницькі лабораторії, три університети і ряд приватних інвесторів, які мають намір комерціалізувати технологію вирощування нових органів.

Фахівці відзначають, що за останні три роки багато наукових закладів по всьому світу вже активно регенерують шкірні тканини тварин і людини, проте у всіх випадках цей процес йде із застосуванням так званих позаклітинних матриць. У новому ж інституті планується вирощування тканин з нуля, лише за допомогою генного матеріалу, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Учені створили штучні кістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути