Ексклюзиви
четвер, 02 жовтня 2008 18:26

Учені створили новий вигляд військових літаючих роботів

Дослідники з Техаського технічного університету і Університету Флоріди розробили нове покоління військових роботів птеродронів, що літають.

Це безпілотні літаки-розвідники, для створення яких дослідники використовували як зразок птеродактиля, що жив 225 мільйонів років назад.

Довжина робота, що літає, який призначений насамперед для збору даних в зоні боїв в міських умовах і має кермо напряму на носі апарату, а не в хвості, як у звичайних літаків, складає близько 70 сантиметрів.

На думку творців нових літаків-розвідників, птеродрони втілюватимуть нове покоління військових роботів, що літають, оскільки вони будуть не тільки невеликими і безшумними, але і отримають здатність літати у вузьких просторах між будівлями, приземлятися на балконах, пролітати під мостами і естакадами.

На питання, чому саме на підставі птеродактиля було вирішено створювати роботів-розвідників, що літають, один з авторів розробки Санкар Чаттерджі з Техасу заявив, що птеродактилі узяли все краще у кажанів і птахів. "Вони були також маневренні, як кажани, але могли і парити в повітрі, як альбатроси. Жодна з сучасних тварин не порівняється з ними", - додав Чаттерджі, який разом з колегами використовував комп"ютерну модель і дані про повний скелет ящура, що літає, щоб розкрити секрети його польоту, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили новий вигляд військових літаючих роботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути