вівторок, 15 липня 2008 16:03

Учені розроблять пігулки, що продовжать життя людини на сторіччя

У недалекому майбутньому, через 10-15 років, у людини з"явиться можливість продовжити своє життя як мінімум до 100 років. У цьому їй допоможуть унікальні чудо-таблетки, прийом яких ніяк не відобразиться на здоров"ї, у тому числі і на розумі.

З такою заявою виступив доктор Том Перлс. Він очолює групу вчених у штаті Нью-Гемпширі, які проводять дослідницьку роботу під назвою "Сентенаріан стаді" з метою виявити чинники, що гарантують людині довге і здорове життя.

"Це як виграти в лотерею. Замість одного-двух номерів Вам треба правильно відгадати сім номерів", - відзначив доктор Перлс в інтерв"ю телекомпанії Си-ен-ен. Основну увагу він і його помічники приділяють вивченню способу життя і персональних даних довгожителів. Серед учасників програми "Сентенаріан" - 113-річна Мері Джо Рей, яка займає 12-й рядок в світовому списку найстаріших жителів планети. Учені з"ясували, що вона належить до виключно рідкісної категорії людей, від природи наділених особливим "супергеном". За відсутності шкідливих звичок він практично гарантує людині здорове життя до 110 років і довше, причому передається у спадок. "Носії такого гена зустрічаються один раз на 7 млн чоловік", - відзначив Перлс.

За його словами, і звичайній людині в принципі нічого не заважає жити до 80 років, але у сучасному світі дуже рано починають розвиватися сердечно-судинні захворювання, хвороба Альцгеймера і інші хвороби. Вони-то якраз і створюють основні проблеми. Можна, звичайно, підтримувати здоровий спосіб життя, але він не забезпечує можливість дотягнути хоч би до ста років. А "суперген" уповільнює природний процес старіння організму і захищає його від захворювань, властивих у старості, підкреслює Перлс.

Рецептом довголіття Мері Джо Рей стало регулярне "вживання молока і відсутність хвилювань", упевнена внучка довгожительки Кетрін Рей. А доктор Перлс радить людям, які чекають на диво-пігулку "не палити, не пити багато алкоголю, контролювати вагу, регулярно виконувати фізичні вправи і не піддаватися стресу", повідомляє Ufolog

Зараз ви читаєте новину «Учені розроблять пігулки, що продовжать життя людини на сторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути