Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 13:25

Учені розповіли, як поліпшити здоров'я за допомогою ходи

Учені розповіли, як поліпшити здоров'я за допомогою ходи

Американські вчені виявили зв'язок між ходою і тривалістю життя. За даними дослідників з університету Піттсбурга, швидка хода свідчить про схильність до довголіття.

До такого висновку вчені прийшли після аналізу дев'яти експериментів, під час яких провели спостереження за більш ніж 34 тисячами пенсіонерів. Тривалість досліджень варіювалася від 6 років до 21 року.

У середньому, швидкість ходи учасників експерименту становила 0,9 м / с. Однак ті люди похилого віку, які пересувалися швидше, жили довше за своїх більш повільних однолітків. Особливо помітною ця залежність ставала після того, як людині виповнювалося 75 років.

Керівник дослідження доктор Стефанія Студенські вважає, що тривалість життя можна збільшити за допомогою нехитрого прийому: якщо літня людина буде здійснювати щоденні прогулянки у швидкому темпі, то вона довше проживе.

Швидка хода вимагає додаткових зусиль від дихальної, м'язової та серцево-судинної і нервової систем, тоді як повільна і важка хода свідчить про проблеми. Бити тривогу потрібно, якщо літня людина ходить зі швидкістю менше 0,6 м / секунду.

За матеріалами Утро.ру

Зараз ви читаєте новину «Учені розповіли, як поліпшити здоров'я за допомогою ходи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути