Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 11:19

Учені розкрили секрет розмноження вірусу грипу

Японським ученим вдалося розгадати механізм розмноження вірусів грипу і впливати на нього, уповільнивши реплікацію. Фахівці говорять, що на підставі їх відкриття можна буде надалі створити нове покоління ліків, значно ефективніші тих, що лікують грип.

Агентство Reuters з посиланням на науковий журнал Nature відзначає, що ученим вдалося блокувати фермент, що входить у всі різновиди вірусу група, відповідає за розмноження. На сьогодні фахівцям вже вдалося дослідити даний фермент і зрозуміти механізм його роботи.

Фактично фермент розмноження складається всього з трьох різних білків, тісно зв"язаних один з одним.

"Учені досі неодноразово намагалися вивчити структуру цього ферменту, але до цих пір це нікому не вдавалося скласти його детальну картину", - говорить Джеремі Тейм, дослідник з Університету міста Йокогама в Японії.

Автори дослідження говорять, що білки, що входять до складу даного ферменту, володіють такою структурою, яка їм дуже легко дозволяє взаємодіяти з іншими протеїнами. Проте якщо ці протеїни вдається кристалізувати, то їх "комунікаційні" можливості значно знижуються.

"Це дає нам деяку надію на те, що ми можемо заблокувати розповсюдження вірусу або навіть знищити його", - говорить він.

Японські учені говорять, що наявність даних ферментів підтверджена не тільки у класичних вірусів групу, але і у найбільш небезпечного H5n1, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені розкрили секрет розмноження вірусу грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути