понеділок, 14 квітня 2008 09:07

Учені розкрили причину любові красунь до чудовиськ

Учені розкрили причину любові красунь до чудовиськ
Жінки, що знаходяться у пошуках супутника життя, повинні звернути увагу на чоловіків, що не відрізняються особливими зовнішніми даними. Як показало недавнє дослідження, пари, в яких дружина виглядає кращою за чоловіка, відрізняються міцністю і стабільністю. На думку учених, причина подібної закономірності криється в тому, що чоловіки приділяють особливу увагу красі, а для жінок головне - підтримка.

Експерти визнають, що їхні висновки носять суб"єктивний характер, проте дослідження показують існування деяких універсальних стандартів. Раніше дослідження показували, що красиві люди привертають один одного і частіше указують на позитивний характер своїх відносин. Дані показники, проте, характерніші для молодих пар.

Це дозволяє зробити висновок, що на початковому етапі відносин краса має велике значення, відзначає автор дослідження Джеймс Макналті з університету Теннесі. Проте роль краси в тривалих відносинах, наприклад, в шлюбі, залишалася загадкою.

Нове дослідження показало, що після весілля краса продовжує грати важливу роль, проте іншого характеру. Команда Макналті опитала 82 пари, які були одружені біля півроку, а до цього провели разом не менше трьох років. Учасники були у віці 20-25 років.

Дослідники знімали на камеру, як пари протягом 10 хвилин обговорюють свої проблеми. Потім записи були проаналізовані з метою з"ясувати, чи приходять партнери до згоди, зачіпаючи такі теми, як здорове харчування, зміна роботи і заняття спортом. "Погані" чоловіки говорили: "Це твої проблеми - займайся ними сама, - відзначає Макналті. - "Хороші" ж пропонували свою допомогу і підтримку".

У третині пар-учасників дослідження дружина була красивіша, ніж чоловік, іншій третині - чоловік був симпатичніший, в решті пар чоловік і жінка володіли рівними зовнішніми даними. Проте, пари поводилися набагато позітівніше, якщо жінка була красивіша за чоловіка.

У парах, де красивіший чоловік, обоє не йшли один одному назустріч. "Менш красиві чоловіки вважають, що отримали щось, чого вони не заслуговують, - відзначає Макналті. - Тому такі чоловіки прагнуть зробити все, щоб зберегти відносини".

Красивіші чоловіки мають доступ до симпатичніших партнерок, ніж їхні нинішні дружини. Наявність навколо привабливих представниць прекрасної статі робить таких чоловіків менш задоволеними і менш зацікавленими відносинами. Дослідники вважають, що фізична привабливість чоловіків не грає для жінок великої ролі. Жінки шукають чоловіків, які зможуть їх підтримати, передає Livescience.

Зараз ви читаєте новину «Учені розкрили причину любові красунь до чудовиськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути