Ексклюзиви
субота, 22 березня 2008 10:41

Учені довели, що щастя людини залежить від витрат

Учені довели, що щастя людини залежить від витрат

На людське щастя впливає кількість грошей, які людина витрачає на інших. Такого висновку дійшла група вчених з Канади і США на чолі з Елізабет Данн з університету Британської Колумбії у Ванкувері (Канада).

Чим більше люди витрачають на друзів і коханих, тим краще вони відчувають себе психологічно, стверджують вчені. "Більшість вважає, що чим більше ти заробляєш, тим більше ти щасливий, - сказав професор Гарвардської бізнес-школи Майкл Нортон. - Проте наші результати показують, що це не зовсім так".

"Надбавка до доходу лише трохи покращує настрій людини, тоді як найменші зміни в структурі витрат на користь добродійності і подарунків справді приносять щастя", - відзначив він.

Вчені опитали 632 американці про те, скільки вони заробляють, як витрачають свої гроші, а також наскільки вони щасливі. Незалежно від рівня доходів люди, що витрачають гроші лише на себе, виявилися менш задоволеними життям.

У ще одному експерименті вчені видали 46 респондентам суми від 5 до 20 доларів. З"ясувалося, що ті, хто витратив їх у виключно егоїстичних цілях, знову ж таки були менш щасливі, ніж ті, що поділилися з іншими, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели, що щастя людини залежить від витрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути