Ексклюзиви
субота, 29 березня 2008 15:41

Учені дізналися, що відповідає за сексуальний потяг

Учені дізналися, що відповідає за сексуальний потяг

Вчені відкрили нюховий нерв, який, на їх думку, відповідає за обробку феромонів в людському мозку. Нерв "О", як його назвали фахівці, передає інформацію про відчуті людиною запахи в ділянки мозку, що обробляють інформацію сексуального характеру і визначають сексуальні сигнали від потенційного партнера.

Як розповіла провідний американський експерт з сексуальних проблем у жінок доктор Лора Берман, в сексуальному плані людей приваблюють ті представники протилежної статі, чий запах відрізняється від їх власного.

Схожі запахи зазвичай спостерігаються у членів однієї родини, і потяг до іншого запаху застерігає їх від сексуальних зв"язків зі своїми близькими родичами. З іншого боку, схожий на власний запах привертає вагітних жінок, що свідчить про те, що вони в період вагітності схильні скоріше до пошуку родичів, а не потенційних сексуальних партнерів.

Проведене вченими дослідження також показало, що ці несвідомі сигнали, що передаються нервом "О" в мозок, можуть створювати або розривати відносини між людьми. Пари, у яких запахи схожі, частіше мають проблеми при народженні дітей або зазнають зрад. Чим більші відмінності в запаху між партнерами, тим більше у них шансів на щасливе сумісне життя, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Учені дізналися, що відповідає за сексуальний потяг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути