Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2008 10:15

У яких дітей найздоровіші зуби

Масштабне дослідження стоматологів з Університету Рочестераuniversity ofRochesterMedicalCenter дозволило зробити парадоксальний висновок: у дітей, які мають зайву вагу, здоровіші зуби.

В рамках дослідження були вивчені роти більше 18 тис. американських дітей і підлітків у віці від двох до 16-ти років. Як виявилось, товсті і худі діти 2-5 років не мають відмінностей із загального стану зубів і кількості випадків карієсу. Проте для дітей 6-16-ти років подібне розділення існує: якщо дитина має зайву вагу, стан його зубів набагато кращий, ніж у володарів струнких фігур.

Добре відомо, що повні діти, як правило, споживають більше солодощів, ніж худі. Також давно доведено, що цукор руйнівно діє на зуби. Проте, як виявилось, на якість зубів володарів зайвих кілограмів це чомусь не впливає. Автори дослідження відзначають, що логічно пояснити даний парадокс поки неможливо, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «У яких дітей найздоровіші зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути