понеділок, 01 вересня 2008 22:06

У тютюні знайдено найпотужніший радіоактивний елемент

У тютюні виявили полоній-210 Дослідники з американського Стенфордського університету й клініки Maйo у Рочестері виявили, що в тютюні міститься найсильніший радіоактивний елемент полоній-210.

Але ж саме цей елемент, на думку британських фахівців, став причиною загибелі у Великобританії офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, який помер у листопаді 2006 року.

Те, що в тютюні й тютюновому димі міститься такий сильний радіоактивний елемент, як полоній-210, виробники тютюну замовчували.

 "Основні виробники тютюну виявили, що полоній входить до складу тютюну й тютюнового диму більше 40 років тому й намагалися, але безуспішно, вилучити цей радіоактивний елемент зі своєї продукції", - говорять учені.

Вони також повідомляють, що тютюнові компанії спеціально приховували цю інформацію, щоб уникнути більшої інформованості людей про радіацію, яка міститься в сигаретах.

Як повідомляє швейцарське видання Temps, бажання сховати ці дані було настільки велике, що тютюнові компанії продовжували замовчувати це питання навіть тоді, коли виявилося, що концентрація радіоактивного елемента в сигаретному димі у два або три рази менша первісних оцінок.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ), хвороби, пов`язані з палінням, забирають життя однієї людини кожні шість секунд, убиваючи в середньому по 5,4 мільйони людей у рік.

Що стосується України, то вона перебуває на другому місці у світі по кількості курців - у нашій країні на одну людину доводиться понад 2500 викурені сигарети в рік або 7 щодня, повідомляє РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «У тютюні знайдено найпотужніший радіоактивний елемент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути