вівторок, 13 березня 2007 16:15

У недорогих мобілках стоять слабкі камери

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Наталя Кароль зі столичного магазину ”Мобілочка” показує телефон ”Алкател Е801” за 460 гривень. У режимі розмови його акумулятор має витримати 10 годин
Наталя Кароль зі столичного магазину ”Мобілочка” показує телефон ”Алкател Е801” за 460 гривень. У режимі розмови його акумулятор має витримати 10 годин

63-річний киянин Іван Кононенко із 38-річним сином Олегом вихідні присвятили біганині по салонах мобільного зв"язку. Хотіли купити телефон, не дорожчий за $100.

— Діти наполягають, — усміхається Іван Миколайович, — та й дружина замучила: поміняй свого "динозавра" на такий, щоб перед людьми було не соромно. У моїй старій "Моторолі" акумулятор уже погано тримає. Майже весь день трубка увімкнена в розетку.

— Днями ми відгуляли день народження батька, — додає Олег. — Вирішили купити йому нову трубку. Бо то він "поза зоною", то "не може відповісти". Ми переживаємо: не хлопчик уже, роки. Мама наполягає, щоб телефон був із кольоровим екраном. Фотокамера батькові не потрібна. Та й усілякі інтернети — навряд чи.

Ціни на моделі в різних магазинах відрізняються мало, кажуть Кононенки. Плюс-мінус 10–20 грн. Коли прицінилися, побачили 5–6 мобільників, які їм підходять. Серед недорогих телефонів сподобалася "Моторола W208". Ця тонка трубка (15 мм) має кольоровий екран, вібродзвінок і ФМ-радіо. Потужний акумулятор, кажуть експерти у салонах, триматиме 7,5 год. у режимі розмови. Коштує 370 грн. Якщо потрібен телефон із фотокамерою, підійде "розкладачка" "ЕлДжі KG225". За 500 грн матимете мобілку з простенькою 0,3-мегапіксельною камерою. Нею можна нафотографувати знайомих і прив"язати ці знімки до їхніх номерів.

— Непогані "розкладачки" від "Самсунґа": Х481 — десь 450 гривень — і Х461 — до 500 гривень, — каже Олег. — Або "Нокія 6060" за стільки ж. Вони легенькі, з вібродзвінком, кольоровим екраном. А Х461-й має додатковий зовнішній екран.

Ціни в різних магазинах відрізняються мало

Іван Миколайович обрав моноблок. Каже, з "цеглинкою" простіше — не треба відкривати-закривати. У салоні мережі "Алло" на Нижньому Валу чоловіки за 500 грн купили "Нокію 6030".

— Це знахідка для батька, — веде далі Олег. — Телефон сам невеличкий, а кнопки чималенькі. У магазині обіцяли, що акумулятор живитиме трубку у режимі очікування до 15 днів. У цьому телефоні вбудований радіоприймач. І навушники у комплекті є. Навчу батька користуватися ними. Нехай слухає музику, коли з собакою гуляє.

29-річний Андрій Репік із Тернопільщини працює будівельником у Києві. Своєму синові-першокласникові Роману торік восени він подарував "Флай V50".

— Я вибирав міцний та недорогий телефон, — розповідає Андрій. — Сподобався цей "Флай". У вересні він коштував десь 500 гривень. Корпус зроблений із нормального пластику. Хоча за перші місяці він трохи пошкрябався — ну хлопець же. Та я купив Ромці пластиковий чохол.

У "Флай V50" широкі кнопки й добрий дисплей — відображає до 65 тис. відтінків. Вбудовані 0,3-мегапіксельна камера і 6 мегабайтів пам"яті. Записна книжка на 500 контактів дозволяє на кожного абонента ставити свою мелодію та фотографію.

— У магазині запевняли, що батарея тримає заряд п"ять діб, — додає чоловік. — Але з самого початку мобільник чітко працював три дні. Зараз тримає майже стільки ж. "Флай V50" має досить непоганий звук, хороший вібродзвінок, потужний ліхтарик.

Розмовляючи, цей телефон можна не виймати з кишені — використовувати навушник. Його додають у комплект. У салонах мобільного зв"язку "Флай V50" коштує близько 480 грн.

Музику на телефон закачують через кардрідер

Серед недорогих телефонів елегантний вигляд має "Алкател Е801" за 460 грн. У ній є роз"єм для додаткової картки пам"яті. Але так само, як у більшості мобільних до 500 грн, у ній немає ані блютуса, ані можливості підключитися до комп"ютера через кабель.
— Щоб закачати в такий телефон музику, можна скористатися кардрідером, — консультує 23-річна Наталя Кароль, експерт магазину "Мобілочка", що в столичному торговельному центрі "Інтервал-Плаза". — Цей пристрій підключається через кабель до комп"ютера. У ньому є роз"єми для підключення різних карток пам"яті. Всовуєте картку пам"яті у кардрідер і з комп"ютера завантажуєте усе, що вам необхідно.
Для прослуховування музики у цьому 76-грамовому телефоні є МР3-плеєр.

Зараз ви читаєте новину «У недорогих мобілках стоять слабкі камери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути