середа, 12 грудня 2007 16:06

У мобільних телефонах є приховані функції

У мобільні телефони закладено чимало функцій, про які користувачі не знають.

Наприклад, одним натисканням клавіші можна прослухати голосову пошту — мобільний автовідповідач, що доставляє і зберігає голосові повідомлення, коли телефон був вимкнений. Для цього слід натиснути "1" і потримати декілька секунд. А якщо потримати "0", у деяких моделях висвітлюються коди країн. У кожної марки телефонів є свої секретні можливості.

Існують певні комбінації клавіш, що активують функції, не передбачені інструкціями. Наприклад, телефон "Самсунґ D600" можна налаштувати на зв"язок формату 3G із високошвидкісним Інтернетом. Хоч такі можливості в апараті заблоковані на програмному рівні.

— Щоб відкрити цю функцію, — розповідає 24-річний Андрій зі столичного інтернет-магазину, — треба набрати в меню комбінацію *#4777*8665#, вибрати "Налаштування GPRS ", а там — режим EGPRS. Потім натиснути пункт "multiclass 10" та перезавантажити телефон.

25-річний киянин Іван каже, що абоненти "Київстар" мають можливість засекретити номер, поставити заборону на вхідні дзвінки.

— Якщо захочеш на деякий час стати недосяжним, — говорить Іван, — набери таку послідовність знаків: **#61*067**N# і кнопку виклику. N означає час у секундах, коли увімкнеться функція — від 5 до 30 секунд. Система казатиме вашим друзям, що такого номера не існує. Хоч телефон буде увімкнутий і працюватиме у звичайному режимі. А щоб зняти цю заборону, треба набрати ##62# і знову натиснути зелену клавішу виклику.

Іван також знає, як можна зробити потужнішою гучність дзвінка у "Моторолах" — С350, С380 і С390. Звук стане сильнішим від максимального у звичайному режимі.

Система казатиме, що вашого номера не існує

— Треба зайти в меню та дуже швидко, — наголошує чоловік, — набрати 048263*. З"явиться спеціальна вкладка "opcode". Потім потрібно набрати комбінацію — 54*5*0*7. І вимкнути та увімкнути апарат. Замість останньої "сімки" можна набрати будь-яку цифру від 1 до 15.

Зіпсовану сім-картку, яку перестав розпізнавати телефон, можна реанімувати "народним методом". Про це "ГПУ" розповідає 34-річний Олександр Семенюк із Києва, який працює у сервісному центрі столиці. Де саме — не зізнається.

— Спершу треба вставити в мобільний справну картку, — говорить Семенюк. — Вибрати в меню "Пам"ять" — на дисплеї висвітиться інформація про цю картку. Вийняти "сімку". У пам"яті мобільника залишаться дані про неї. Потім вставити "глючну" картку і знову зайти в "Пам"ять". Телефон має написати: "Карта пам"яті несправна". Але запропонує її відформатувати. Залишається підтвердити форматування.

Олександр каже, що так полагодив свою сім-картку UMC.


Клавіатуру фарбують лаком для нігтів


26-річний рівнянин Олег Ясинський має кілька телефонів. Серед них старенька "Нокія 3310". Каже, що вона вже трохи "приїлася", то вирішив оновити апарат.

— Прочитав в Інтернеті, що можна змінити підсвітку клавіатури та дисплея, якщо він чорно-білий, за допомогою лаку для нігтів, — розповідає Олег.

Він зняв верхню кришку, під якою розташовані клавіатура та екран, і наніс тонкий шар блакитного лаку на пластиночку, що під кришкою. Підсвітка теж посиніла. Ясинський говорить, що вже кілька разів змінював колір.

— Головне, — попереджає, — не переборщити з лаком, бо підсвічування буде тьмяним.

Зараз ви читаєте новину «У мобільних телефонах є приховані функції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути