середа, 13 серпня 2008 17:06

У липні 2008 Google захлиснула епідемія вірусів

На блозі Google для корпоративних клієнтів з"явився короткий аналіз поштового трафіку за минулий місяць. У ньом умовиться, що в кінці липня поточного року число листів, що містять віруси, шкідливі програми, а також посилання на них, виросло в порівнянні із звичайним у декілька разів.

Судячи з представленого пошукачем графіку, впродовж 2008 року щоденне число "шкідливих" листів, адресованих клієнтам Google, рідко перевищувало два мільйони. 24 липня цей показник виріс до майже 10 мільйонів листів. З цими листами розповсюджувалося посилання на відстежування посилки, нібито відправленої через службу UPS. На підробленому сайті користувачам пропонувалося викачати програмне забезпечення, яке виявлялося шкідливою програмою.

Google відзначає, що багато розсилок тепер не прикладають шкідливу програму до листа, а лише дають на неї посилання, маскуючи її, наприклад, під новини про останні події. Проте, "традиційні" методи зараження також використовуються. Зокрема, 5 серпня було виявлено велике число повідомлень із зашифрованими Rar-атачами.

Дані Google засновані на інформації серверів компанії Postini, пошти користувачів, що займається зберіганням, на своїх серверах і забезпеченням безпеки корпоративної пошти. Google купив Postini в 2007 році, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «У липні 2008 Google захлиснула епідемія вірусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути