Ожиріння - проблема багатьох європейських країн. Найбільший неспокій з цього приводу проявляє Велика Британія, де кількість огрядних людей з кожним роком збільшується. Причина криється у ставленні до їжі: для більшості європейців витрачати по півгодини на кожен прийом їжі є недозволеною розкішшю, адже цей час краще згаяти на що-небудь важливе, а перекусити можна і на ходу. Отже справа зовсім не в низькій якості їжі, а в культурі її вживання.
Перша порада, що дають французькі дієтологи своїм пацієнтам, - приймати їжу двічі на день. Обід має бути найголовнішою трапезою, при цьому "перекусувати" забороняється. Пакетик чіпсів або невелике тістечко не здатні наситити, а ось непотрібних калорій додадуть.
Можливо, більшість французів не дуже дисципліновані стосовно свого меню, але багато хто переконаний: сідаючи за стіл двічі на день разом з сім"єю, людина забезпечує собі квітучий зовнішній вигляд. Приймаючи їжу, потрібно не тільки ретельно і поволі пережовувати її, здійснюючи не менше 20 - 30 рухів щелепами, але і насолоджуватися присутністю тих, хто знаходиться поруч з вами.
Правда, це правило, як показує досвід тих же англійців або американців, працює далеко не завжди. На це теж знаходиться пояснення, причому що не містить ніякого парадоксу. Справа в тому, що французи просто їдять менше - великих порцій у Франції не існує. Існує також думка, що своєю стрункістю і енергійністю француженки зобов"язані знаменитому цибульному супу, що готується на вершковому маслі і подається зі скориночкою запеченого сиру. Проте самі вони упевнені: ніщо так сприятливо не впливає на фігуру, як дієта, що складається з чашки кави і сигарети, повідомляє neboley.com.ua.
Коментарі