неділя, 24 серпня 2008 13:47

У чому секрет струнких фігур француженок

У чому секрет струнких фігур француженок
Стрункі фігури француженок є предметом цілком зрозумілої заздрості з боку представниць прекрасної статі, яким не пощастило мати струнку статуру. Як і все геніальне, секрет виявився досить простим. Нелегко дотримуватися фігури, будучи представником нації гурманів: сири, вино і відбивні з картоплею-фрі не сприяють отриманню осиної талії. Проте француженки знають, як отримати задоволення від трапези і разом з тим не потовстішати. Головне правило, якому вони неухильно слідують з молодих років, - не їсти на ходу. Кожен прийом їжі повинен займати не менше 20 хвилин.

Ожиріння - проблема багатьох європейських країн. Найбільший неспокій з цього приводу проявляє Велика Британія, де кількість огрядних людей з кожним роком збільшується. Причина криється у ставленні до їжі: для більшості європейців витрачати по півгодини на кожен прийом їжі є недозволеною розкішшю, адже цей час краще згаяти на що-небудь важливе, а перекусити можна і на ходу. Отже справа зовсім не в низькій якості їжі, а в культурі її вживання.

Перша порада, що дають французькі дієтологи своїм пацієнтам, - приймати їжу двічі на день. Обід має бути найголовнішою трапезою, при цьому "перекусувати" забороняється. Пакетик чіпсів або невелике тістечко не здатні наситити, а ось непотрібних калорій додадуть.

Можливо, більшість французів не дуже дисципліновані стосовно свого меню, але багато хто переконаний: сідаючи за стіл двічі на день разом з сім"єю, людина забезпечує собі квітучий зовнішній вигляд. Приймаючи їжу, потрібно не тільки ретельно і поволі пережовувати її, здійснюючи не менше 20 - 30 рухів щелепами, але і насолоджуватися присутністю тих, хто знаходиться поруч з вами.

Правда, це правило, як показує досвід тих же англійців або американців, працює далеко не завжди. На це теж знаходиться пояснення, причому що не містить ніякого парадоксу. Справа в тому, що французи просто їдять менше - великих порцій у Франції не існує. Існує також думка, що своєю стрункістю і енергійністю француженки зобов"язані знаменитому цибульному супу, що готується на вершковому маслі і подається зі скориночкою запеченого сиру. Проте самі вони упевнені: ніщо так сприятливо не впливає на фігуру, як дієта, що складається з чашки кави і сигарети, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «У чому секрет струнких фігур француженок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути