Ексклюзиви
середа, 09 грудня 2015 12:12

Турецька компанія розробляє масажні електрощітки для корів

Турецька компанія розробляє масажні електрощітки для корів

Турецька компанія MELASTY-В, яка спеціалізується на виготовленні доїльних апаратів та фермерського устаткування, виготовила спеціальні масажні щітки для корів. Тварини із задоволенням чистяться самостійно без допомоги людей.

За словами розробників та фермерів, які вже спробували даний прилад, під час такого масажу прискорюється циркуляція крові у вимені, що призводить до збільшення продуктивності молока до 2%, за умови, що правильно проводиться годування.

Для створення одного літра молока через вим'я корови повинна пройти від 400 до 700 літрів крові, залежно від породи. Таким чином, масаж призводить до збільшення звернення крові, отже до збільшення надоїв молока, поліпшення самопочуття корів, що призводить до значного зниження соматичних одиниць в молоці, принаймні в 1 мл на 100 тис. одиниць, що значно впливає на якість молока і дозволяє реалізувати його за вищою закупівельною ціною.

Також, за словами розробників, з допомогою автоматичної щітки з волосяного покриву тварин видаляються блохи, кліщі та інші паразити, значно знижується і навіть повністю запобігається ризик зараження лишайними або грибковими захворюваннями. Застосування щітки призводить до більш спокійного поведінці тварин у корівнику.

Зараз ви читаєте новину «Турецька компанія розробляє масажні електрощітки для корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути