Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 19:07

Тривале зберігання сміття приводить до проблем з легенями

Провідний пульмонолог Харальд Морр, що очолює Німецький фонд легенів, виступив із заявою про те, що тривале зберігання органічних відходів чревате виникненням різних захворювань легень.

Як показали дослідження, розсіяні в повітрі спори грибків від органічних відходів можуть привести до алергічних реакцій, астми, лихоманки, свербіння, і навіть проблемам з легенями.

"Навіть при простому піднятті кришки відра з органічними відходами можуть розлетітися спори, які при вдиханні здатні завдати шкоди легеням, - відзначив Морр. - Ніж більше спор ви вдихнете, тим гірше можуть бути наслідки для вашого здоров"я".

Німецькі експерти рекомендують якомога частіше спустошувати відра для сміття, і по можливості, носити респіратори або затримувати дихання при викиданні відходів. А на думку мікробіолога берлінського агентства по захисту навколишнього середовища Регіни Шевцик, сміття повинні виносити лише здорові люди.

По матеріалах TheGuardian

Зараз ви читаєте новину «Тривале зберігання сміття приводить до проблем з легенями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути