пʼятниця, 16 травня 2008 15:00

Телефони з рухомими частинами ламаються швидше

Мобільним телефоном-слайдером "Самсунґ D800" 18-річна Катерина Кундельська,  студентка Інституту журналістики, користується з вересня 2006-го. Купила його в рідному місті Баранівка на Житомирщині. За чорний апарат віддала 1500 грн.

— Поламався через два місяці, полетів так званий шлейф, — згадує. — Коли він ламається, блокуються всі клавіші на телефоні, не можна ні подзвонити, ні СМС надіслати.

Шлейф — це кілька тонких проводів, спаяних у пластині. Кожен із них завтовшки з волосину. Ширина шлейфу від 5 мм до 1,5 см.

На телефон Кундельської діяла гарантія. У сервісному центрі в Баранівці його безкоштовно полагодили. Після того працював понад рік. Однак цьогоріч у березні шлейф знову пошкодився. Гарантійний термін уже завершився.

— Його міняють за декілька годин, — каже Катерина. За ремонт вона заплатила 150 грн. — Скільки ще прослужить, не сказали. Мовляв, носи, доки не зламається.

Час від часу шлейф у телефонах замінюють.

— Як швидко зноситься, залежить від якості моделі, деталі й виробника, — каже Євген Лещенко, 31 рік, директор магазину "Поломок.нет". — Мобільний телефон-слайдер чи розкладачка виходять із ладу, бо шлейф тонкий, малий і постійно в роботі. Тому всім раджу купувати мобільний, у якому мало рухомих частин.

Неякісну деталь виявляють першого місяця користування телефоном.

Якщо шлейф ламається в телефоні-розкладачці, клавіатура і дисплей втрачають зв"язок між собою. Тому кнопки блокуються. Із телефонів, де клавіші розташовані біля дисплея, можна приймати дзвінки.

— Буває, людина приносить мобільний апарат і просить відремонтувати клавіші, — говорить Лещенко. — Насправді то не клавіші поламалися, а шлейф. Його поломку може визначити лише майстер, і то тільки через мікроскоп.

У сервісному центрі "Поломок.нет" шлейф ремонтують за день, дають гарантію 30 днів. Коштує послуга від 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Телефони з рухомими частинами ламаються швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути