неділя, 14 листопада 2010 17:32

Солодкі газовані напої згубно впливають на серце

Солодкі газовані напої згубно впливають на серце

Зловживання солодкими газованими напоями може призвести до пошкодження м'язів. Також надлишок газованої води може провокувати недолік калію в організмі, що згубно позначається на роботі серця.

Огляд клінічних випадків показав, що дуже великі дози солодких газованих напоїв з великим вмістом цукру і кофеїну можуть викликати зниження рівня калію в крові, що викликає гіпокаліємію.

Невеликі зміни в рівні калію можуть мати значний вплив на роботу організму, особливо на серцевосудинну і нервово-м'язову системи. Типовими симптомами гіпокаліємії є напруженість в м'язах, спазми, прискорене серцебиття і нудота.

Нагадаємо, жінки, які постійно п'ють штучно підсолоджені напої під час вагітності, мають високий ризик розвитку передчасних пологів. Дослідники з Копенгагену вивчили звички харчування більш ніж у 60000 майбутніх мам в Данії.

Раніше американські учені з Університету Південної Каліфорнії виявили, що вживання газованих напоїв активізує рецептори в носі. Через це замість утамовування спраги люди відчувають печію, порівняну з дією перцю або гірчиці.

Носові рецептори починають передавати сигнали в мозкові центри болю у разі дратівливої дії температури в носі і в роті, при тиску на шкіру носа. Найбільш сильне роздратування виникає, коли газований напій п'ють квапливо. В цьому випадку печія виникає і в стравоході.

Учені довели, що спусковим механізмом для болю виявився вуглекислий газ. Він активував в носових рецепторах ген TRPA1, а той починав виділяти ферменти, що створюють імпульс, що йде в мозок.

Росбалт.ру

Зараз ви читаєте новину «Солодкі газовані напої згубно впливають на серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути