Британське агентство зі стандартизації продуктів харчування (FSA) закликало припинити використання в Європі синтетичних харчових барвників, уживання яких може призвести до розвитку гіперактивності дітей.
Підозру під час дослідження, що його провели співробітники Університету Саутгемптона 2004 року викликали харчові барвники E110, Е122, E102, E124, E104 та E129.
За даними науковців, діти, які вживали напої з високим умістом цих речовин, відрізнялися від своїх однолітків імпульсивною та неконтрольованою поведінкою і мали проблеми з концентрацією уваги.
У дослідженні, яке тривало шість тижнів, узяли участь 300 дітей віком трьох, восьми й дев"яти років.
Раніше Європейське агентство з контролю за безпекою харчів заявило, що вважає можливий шкідливий вплив барвників незначним. Однак, оскільки ці речовини не мають харчової цінності, припинення їхнього використання не вплине на якість продуктів, повідомляє Львівська Газета.
Коментарі