Жирна кислота омега-3 може принести значну користь серцево-судинній системі, особливо для пацієнтів з діагнозом хвороби коронарної артерії.
Кращі джерела docosahexaenoic кислоти (DHA) і eicosapentaenoic кислоти (EPA), основних компонентів кислоти омеги-3 - оселедець, макрель, лосось і тунець. Морські водорості також можуть забезпечити захист серцевої функції, говорять медики Американського інституту серця в Канзасі, які вивчили властивості жирних кислот серед 32 тис. людей.
Регулярне споживання риби дозволило скоротити серцево-судинну дисфункцію на 19-45 відсотків, знизити рівні тригліцеридів на 20-50 відсотків. За словами кардіологів, необхідна кількість омеги-3 для здорових людей повинна складати, принаймні, 500 міліграм в день, а для сердечників - приблизно один грам щодня, повідомляє TOPNEWS.
Коментарі