четвер, 02 жовтня 2008 08:32

Що відбувається з мозком під час занять спортом

Що відбувається з мозком під час занять спортом

Датські вчені спільно з голландськими колегами виявили, що під час посилених занять спортом мозок людини переключається на альтернативне джерело енергії, тобто замість глюкози він починає спалювати молочну кислоту, яка утворюється в м"язах під час фізичного навантаження.

Як відомо, універсальним джерелом енергії в організмі людини є глюкоза, головним споживачем якої є мозок. Тому позбавлення мозку глюкози призводить до втрати свідомості.

Вчені провели експеримент і вимірювали вміст різних речовин в крові у добровольців під час інтенсивних фізичних вправ і виявили, що кров, яка виходить з голови, містить значно менше молочної кислоти, чим та, що входить.

Крім того, дослідження показали, що мозок не накопичує молочну кислоту, а використовує її як альтернативне джерело енергії. А оскільки фізичне навантаження призводить до значної витрати глюкози м"язами, то її рівень в крові падає. Саме тому, можливо, і відбувається перемикання мозку на споживання молочної кислоти, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається з мозком під час занять спортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути