Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2008 08:13

Що призводить до ожиріння

Американські учені стверджують, що плавання в холодній воді не тільки не допомагає скинути зайві кілограми, але і призводить до збільшення маси тіла.

Доцент Леслі Вайт з медичного коледжу університету Флориди в США виявив дивний, на перший погляд, взаємозв"язок між плаванням в холодній воді і збільшенням ваги. На думку фахівця, його відкриття допоможе пояснити, чому деяким людям інтенсивні заняття плаванням не допомагають скинути зайві кілограми.

Учений разом зі своїми колегами зміряв витрату енергії у 11 людей-добровольців, які протягом 45 хвилин займалися на велотренажерах в теплій воді, температура якої дорівнювала +33 градусам за Цельсієм і у тих, хто займався у воді, температура якої була на 13 градусів нижче. Після цього фахівці провели спостереження за апетитом випробовуваних.

З"ясувалося, що незалежно від температури води добровольці витратили практично однакову кількість енергії - приблизно 2 тисячі кілоджоулів. Проте ті, хто тренувався в холодній воді спожили на 44% більше калорій в порівнянні з тими, хто займалися в теплій воді.

Таким чином, учені зробили висновок, що холодна вода підвищує апетит, а отже, людина поглинає велику кількість висококалорійної їжі, що перетвориться в зайві кілограми. Щоб уникнути такої каверзи, дослідники рекомендують враховувати температуру води при плануванні процедур для людей, які прагнуть схуднути, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Що призводить до ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути