пʼятниця, 21 березня 2008 09:23

Що необхідно робити для ефективного схуднення

Що необхідно робити для ефективного схуднення
Декілька годин додаткового сну можуть позбавити вас від небажаних кілограмів. Дієтологи відмітили, що люди, які не отримують достатньої кількості здорового сну, важать традиційно більше допустимої норми, оскільки брак сну зачіпає рівні регулюючих апетит гормонів лептіна і греліна. За словами медиків з Університету Пітсбурга /США/, люди повинні зрозуміти, що сон - це не розкіш, а необхідна умова підтримки здоров"я, нормального апетиту і навіть гарного настрою.

Недолік нічного сну зачіпає багато біологічних процесів в організмі, включаючи вибір їжі, який людина робить протягом дня. Якщо ви спите по 4-5 годин кожної доби, ризик зайвої ваги стає все більше. При безладному режимі сну рівні лептіна, що повідомляє мозок, що прийшло час припиняти їсти, зменшуються на 18 відсотків, а рівні гормону голоду греліна навпаки підвищуються на 28%. Також при безсонні відчуття голоду ночами збільшується на 24 відсотки. Робота цих гормонів змінюється з браком сну.

Більшість людей потребують 7-8 годин сну щоночі, але деякі люди повинні спати цілих 10 годин, а інші можуть бути енергійними і активними і після п"яти годин сну. Кращий спосіб з"ясувати, якої кількості сну ви потребуєте, полягає в тому, щоб під час відпустки відмітити, скільки годин ви спите регулярно і коли прокидаєтеся без будильника, радять американські фахівці, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Що необхідно робити для ефективного схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути