четвер, 03 квітня 2008 17:14

Що корисно їсти на обід

Що корисно їсти на обід
Для того, щоб пообідати "на стороні", а не в офісі, є хороший привід. Адже ті, хто обідають поза робочим місцем, витрачають на 400 калорій більше, ніж ті, хто обідають за робочим столом.

По-перше, вони ж ходять до ресторану, тобто витрачають калорії, як і при будь-якій іншій руховій активності. По-друге, вони просто менше з"їдають, тому що обід в кафе або ресторані сприяє вдумливому вживанню їжі.

До речі, дієтологи не схвалюють відмову від обіду на користь кави і йогуртів, тому що до вечора при такому раціоні можна з"їсти і сніданок, і обід, і вечерю одночасно.

Що стосується самого меню, то краще їсти рибу і морепродукти. Взагалі, риба є одним з найважливіших продуктів "для мозку". Пояснюється це тим, що в рибі дуже багато фосфору, а це корисно для діяльності мозку. Крім того, морепродукти містять незамінні жирні кислоти, йод і магній, що також сприяють мозковій активності.

Якщо ви обідаєте в ресторані, то краще не накидатися на їжу і змітати все, що приносить офіціант, а спробувати різні страви. Окрім цього, повинна бути невелика перерва між подачами блюд.

Що стосується сумісності тих або інших продуктів, то, наприклад, м"ясо рекомендується вживати окремо від тих продуктів, що містять крохмаль, дріжджі або прості вуглеводи. У ідеалі подібні продукти варто вживати лише через 6 годин після прийому м"яса. Зате кількість овочів і зелені можна не обмежувати.

Саме ці продукти допомагають організму засвоювати м"ясний білок, а так само стримують надходження холестерину і шкідливих жирів в організм. І, нарешті, слід чергувати прийом м"яса і кисломолочних продуктів, що відновлюють порушену в кишечнику рівновагу і сприяють засвоєнню м"яса.

До речі, для кращого ефекту "здорового харчування" протягом робочого дня обов"язково треба пити чай. Але корисний тільки зелений і трав"яний чай. Вони тонізують, покращують кровопостачання мозку, а це, у свою чергу, підсилює пам"ять і гостроту розуму, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Що корисно їсти на обід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути