Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2008 20:04

Розроблений пристрій, який визначає вік курця по обличчю

Розроблений пристрій, який визначає вік курця по обличчю
Японська компанія Fujitaka розробила пристрій, здатний автоматично визначати вік курця, повідомляє Reuters. Завдяки вбудованій камері, він проаналізує зморшки і провисання шкіри на обличчі, після чого зробить висновок, чи виповнилося даному покупцеві 20 років. Після досягнення цього віку в Японії дозволено купувати сигарети.

Представники Fujitaka підкреслюють, що в пам"яті системи зберігаються дані, отримані в результаті аналізу 100 тисяч різних осіб. В ході тестування системи з"ясувалося, що вона вірно визначає вік в 90% випадків.

Якщо в числі тих 10%, кому розробка Fujitaka відмовила у продажу сигарет, опинилася людина, якій виповнилося 20 років, то йому досить буде вставити в спеціальний роз"єм автомата посвідчення, що підтверджує його вік.

За даними міністерства охорони здоров"я Японії, в 2004 році 13% хлопців і 4% дівчат у віці від 17 до 18 років щодня викурювали не менше однієї сигарети.

За матеріалами: Reuters, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Розроблений пристрій, який визначає вік курця по обличчю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути