понеділок, 12 травня 2008 16:13

Розкрита причина ускладнення вагітності

Американські учені виявили ген преекслампсії - ускладнення вагітності, жертвами якого щорічно стають більше 60 тисяч жінок і сотень тисяч новонароджених. Відкриття може привести до створення діагностичного тесту, а також появи нових методів лікування захворювання, повідомляє журнал Nature.

Преекслампсія, що виникає в другій половині вагітності, є одним з проявів пізнього токсикозу вагітних. Причини захворювання, що розвивається у 5% жінок, точно невідомі, а єдиним ефективним методом його лікування є стимуляція передчасних пологів.

За словами керівника команди учених Рагху Каллурі (RaghuKalluri), при генетично обумовленому дефіциті білка 2-МЕ у вагітних мишей виникали класичні ознаки преекслампсії: підйом артеріального тиску, поява білка в сечі і гіпоксія плоду, викликана порушенням формування судин плаценти. Введення бракуючого білка приводило до зникнення більшості симптомів, повідомив Каллурі.

Надалі ученим належить підтвердити роль гена COMT в розвитку преекслампсії за допомогою клінічних досліджень. У разі позитивного результату може бути почата розробка ефективних лікарських препаратів, а також тесту для раннього виявлення жінок, схильних до захворювання, повідомляє Медпортал.

Зараз ви читаєте новину «Розкрита причина ускладнення вагітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути