вівторок, 30 листопада 2010 12:06

Росіяни навчилися друкувати на воді (ФОТО)

Новосибірська інноваційна компанія "Сан" (проектна компанія корпорації "Роснано"), що займається виробництвом наночорнил і принтерів, розробила унікальну технологію друку на воді.

Про це повідомляє РИА Новости із посиланням на прес-службу компанії.

Ця технологія дозволяє наносити зображення на будь-яку поверхню з використанням одного типу барвника і одного принтера. Зокрема, за допомогою цієї технології можна друкувати на дереві, кахлі, склі. Зображення може бути рельєфним з висотою до 5 міліметрів.

"Отримано нову унікальну технологія друку наночорнилами на воді. Друкарі змогли нанести зображення на воду, налиту в блюдце. Технологія друку на воді була продемонстрована широкому колу фахівців друкарської галузі на 12-ій міжнародній виставці зовнішньої реклами" SIGN Istanbul "в Туреччині" , - йдеться в прес-релізі.

Нагадаємо, дослідники з Інституту регенеративної медицини Вейк Фореста (Wake Forest Institute for Regenerative Medicine) заявляють, що на пошкоджені ділянки тіла людини можна надрукувати нову шкіру. Реалізувати замисел планують, використовуючи технологію, подібну до технології звичайних струменевих принтерів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни навчилися друкувати на воді (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути