Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2017 14:09

Робот "паркурник" вразив можливостями

Робот "паркурник" вразив можливостями
Робот Handle від компанії Boston Dynamics

Американська інженерна компанія Boston Dynamics, що працює в галузі робототехніки, показала свого нового диво-робота. Він схожий на гібрид Segway і двоногого робота Atlas. Офіційно він ще не представлений, але засвітився на демонстраційному відео для інвесторів.

Робот Handle може рухатись зі швидкістю 15 км/год, перевозити важкі прежмети, стрибати у висоту до 1,30 м. Запас ходу на одному заряді батареї - 25 км.

Засновник Boston Dynamics Марк Райберт описує Handle як експеримент з об'єднання коліс і ніг. Він оснащений дуже динамічною системою, яка може самостійно підтримувати балансування і переносити свою вагу. За його словами, використання коліс ефективніше, ніж ніг, незважаючи на компроміс при пересуванні пересічною місцевістю.

Такого робота можна використовувати для роботи з вантажами в складських приміщеннях. Незважаючи на те, що Boston Dynamics періодично демонструє свої досягнення в сфері роботобудування, вона все ще не випускає продуктів для застосування в комерційних цілях.

Зараз ви читаєте новину «Робот "паркурник" вразив можливостями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути