Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 08:25

"Mozilla" потрапила в Книгу рекордів Гіннеса

"Mozilla" потрапила в Книгу рекордів Гіннеса

Досягнення компанії "MozillaFoundation" потрапило в Книгу рекордів Гіннеса. Недавно випущену нову версію популярного безкоштовного веб-сервера-браузера "Firefox" за 24 години скачала рекордна кількість користувачів - 8,5 млн. чоловік.

За словами представників компанії, святкування успіху відбудеться після офіційного вручення сертифікату Світового рекорду Гіннеса, яке пройде наступного тижня в Лондоні.

Через п"ять годин після запуску програми радість розробників дещо затьмарили повідомлення співробітників відділу з забезпечення комп"ютерного захисту про те, що в новій версії "Firefox 3.0" є погрішності, через які комп"ютер користувача може бути "заражений". Через деякий час сервери, що підтримували скачування програми, завалилися, не витримавши числа користувачів, які одночасно кинулися завантажувати "Firefox 3.0". Часом було зафіксовано 9 тис. скачувань за хвилину.

Всього за п"ять годин показники скачування нової версії браузера перевищили 1,6 млн. Саме таке число користувачів скачало за добу другу версію "Firefox" в жовтні 2006 року.

Керівництво "MozillaFoundation" оголосило про те, що курс акцій компанії виріс на 19%.

"Firefox 3.0" працюватиме з програмами "MicrosoftWindowsXP" і "Vistа", а також з іншими системами програмного забезпечення, включаючи "Linux". "MozillaFoundation" має намір продовжувати технічну підтримку застарілої версії "Firefox 2.0" до кінця нинішнього року. За популярністю "Firefox" поки залишається на другому місці після іншого безкоштовного пошукового браузера "InternetExplorer", повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «"Mozilla" потрапила в Книгу рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути