понеділок, 17 березня 2008 19:58

"Іntel" представив наддешевий комп"ютер

"Іntel" представив наддешевий комп"ютер

Корпорація Іntel на презентації для бізнес-партнерів представила настільний комп"ютер Nettop з конструкцією, що припускає мінімальне використання електронних компонентів і матеріалів з метою як можна більшого зменшення вартості комп"ютера. Наприклад, комп"ютер позбавлений охолоджувальних вентиляторів і навіть процесорного слота. Замість традиційного жорсткого диску планується використовувати твердотільну пам"ять. Можливо, замість Wіndows на Nettop буде встановлюватися операційна система Lіnux.

Серце системи Nettop - один із процесорів Іntel Atom (чип Dіamondvіlle), з тактовою частотою 1,6 ГГц. Основним призначенням комп"ютера повинен стати доступ в Інтернет. Вартість Nettop складе в межах $100-299. Про точні строки появи продукту на ринку Іntel не повідомляє. Очікується, що до 2011 року у світі буде продано близько 60 млн таких комп"ютерів. Нагадаємо, що раніше компанія представила платформу Shelton"08 для створення наддешевих ПК.

"Іntel вступає зі своєю платформою на поле, де дотепер панувала компанія Vіa Technologіes, - розповів перший заступник генерального директора компанії Kraftway Ренат Юсупов. - Знижуючи операційні витрати, Іntel за допомогою контрактних виробників випустить дешевий, але надійний комп"ютер, що буде придатний для офісного використання", повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «"Іntel" представив наддешевий комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути