Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 08:51

"Google" розкриє логіни і IP-адреси всіх відвідувачів "YouTube"

"Google" розкриє логіни і IP-адреси всіх відвідувачів "YouTube"

Компанії "Google" наказано передати третій стороні інформацію про всіх користувачів, які хоч би раз дивилися відео на порталі "Youtube". Таку постанову прийняв американський суд.

Постанова прийнята в рамках суду гіганта Інтернет-пошуку проти комунікаційної компанії "Viacom", що стосується передбачуваних порушень авторських прав.

"Viacom", якій належать музичний канал "MTV" і кінокомпанія "ParamountPictures", стверджує, що "Youtube", куплений свого часу компанією "Google", порушує авторські права в гігантських масштабах.

Позов був поданий в березні минулого року; у ньому мовиться, що юристи знайшли на відеопорталі, близько 160 тис. неавторизованих кліпів, права на які належать "Viacom" і які в цілому були переглянуті більше 1,5 млрд. разів. Після цього сайт "Youtube" ввів систему фільтрів, покликаних не допускати до появи в мережі файлів, що є об"єктами авторського права.

Американський суд відхилив клопотання юристів "Viacom", які вимагали передачі фірмою "Google" коду порталу "Youtube", відзначивши, що ці коди є торговою таємницею і не повинні розкриватися. Проте, відповідно до вердикту, "Viacom" повинен отримати архів об"ємом в 12 терабайт, який містить логіни всіх користувачів "Youtube", IP-адреси їх комп"ютерів і параметри кліпів, які вони дивилися.

У "Viacom" говорять, що за допомогою цього архіву хочуть "порівняти привабливість тих відео, які імовірно порушують авторське право, і тих, які не порушують". І, хоча юридична битва між двома компаніями ведеться в США, експерти вважають, що ухвала розповсюджуватиметься на користувачів "Youtube" у всьому світі.

Фонд "Електронні межі" ("EFF") назвав судову ухвалу "ударом по праву на приватне життя".

"Це помилкове рішення, оскільки дозволить компанії "Viacom" бачити, що саме ви дивитеся на "Youtube". Ми закликаємо "Viacom" відкликати цей запит, а "Google" - прийняти всі заходи, необхідні до апеляції на це рішення і до захисту прав його користувачів", - мовиться в заяві фонду. Суддя тим часом заявив, що стурбованість з приводу прав на приватне життя користувачів є "спекулятивною".

Нагадаємо, "Limitnone", невеликий розробник програмного забезпечення, подав позов на компанію "Google", в якому вимагає близько $1 млрд. грошової компенсації, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «"Google" розкриє логіни і IP-адреси всіх відвідувачів "YouTube"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути