Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 16:29

Принтери забруднюють повітря більше, ніж курці

Принтери забруднюють повітря  більше, ніж курці

Група учених з Технологічного університету Квінсленда (Австралія) довела, що звичайні лазерні принтери забруднюють повітря більше, ніж курці, пише Вебпланета.

Спочатку дослідники хотіли визначити, наскільки чистішими стали офіси після заборони палити на робочому місці. Для цього по всьому тестовому офісу були розставлені аналітичні пристрої, які заміряли рівень забруднення повітря кожні двадцять секунд. Здивуванню організаторів експерименту не було меж, коли з"ясувалося, що під час роботи лазерний принтер робить повітря усередині приміщення в чотири рази бруднішим за повітря за вікном.

Після цього акцент з куріння змістився на принтери, і замірюючі пристрої встановили над кожним з 62-х принтерів в офісі. Тринадцять з них активно забруднювали повітря, вісім - слабше, а решта взагалі не впливала на результати вимірів. На даний момент учені готують великий аналітичний матеріал, а тому відмовляються надати точні результати експериментів, проте вже зрозуміло, що принтери з новими картріджами найсильніше впливають на екологію приміщення, це також стосується принтерів, що друкують картинки (викид тонера при друці зображень набагато сильніший).

Автор статті, кандидат біологічних наук, радить всім офісним співробітникам виконувати прості правила: тримати принтери подалі від працівників, по можливості максимально вентилювати робочі приміщення і якомога менше друкувати зображення без особливої  потреби - надто вже високий рівень забруднень.

Зараз ви читаєте новину «Принтери забруднюють повітря більше, ніж курці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути