Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 10:48

Пірати заявили, що створять власний інтернет

Пірати заявили, що створять власний інтернет

Один з активістів піратського руху та засновників The Pirate Bay Пітер Санде виступив з ініціативою створення альтернативної мережі DNS. Вона, за його словами, конкуруватиме з чинною системою адресного простору.

Фактично це означає створення альтернативного Інтернету. Причину виникнення такої ідеї Санде пояснив просто.

"Тому що ми втомилися від ICANN", - сказа він.

У своєму мікроблозі Санде закликав зв'язатися з ним усіх, хто бажає надати допомогу в реалізації ідеї.

Зазначимо, що ICANN є некомерційною організацією, створеною за участі уряду США для регулювання діяльності Інтернету. Її основна функція - розподіл і облік доменних імен та IP-адрес. ICANN керує доменними іменами верхнього рівня і наділяє повноваженнями національних реєстраторів, керуючи таким чином усією мережею.

Сполучені Штати відомі непримиренною боротьбою з піратством у мережі. Тому ICANN під час управління адресним простором Інтернету реалізовує політику цієї країни. Практика вилучення доменів, за допомогою яких поширюється нелегальний контент, широко поширена.

У лютому 2010 року без рішення суду було призупинено делегування домену torrents.ru. Один з останніх прикладів - зупинка роботи домену torrent-finder.com, яка сталася у листопаді. Рішення було ухвалене не тільки без залучення судових інстанцій, але і без попереднього повідомлення.

Ідея одного з творців найбільшого торрент-трекера світу The Pirate Bay може знайти підтримку у прихильників вільного поширення інформації в мережі. Технічно, на думку фахівців, організувати роботу "піратського Інтернету" нескладно.

Infox

Зараз ви читаєте новину «Пірати заявили, що створять власний інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути