Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 14:21

Перерахунок грошей може позбавити від болю

Перерахунок грошей може позбавити від болю

Американські вчені з Університету Міннесоти виявили, що ручний перерахунок грошових купюр знижує фізичну біль.

У ході експерименту одна група студентів-добровольців займалася ручним перерахунком смужок паперу, а інша - купюр номіналом 100 доларів. Після цього учасників попросили опустити руки в гарячу воду і тримати їх там, скільки можливо. Больова витривалість студентів, які рахували долари, виявилася більш високою.

Вчені підкреслюють, що ручний перерахунок грошей підвищує самооцінку людини. При цьому в її організмі зросте зміст ендорфіну - потужного природного анаболіка.

Відзначимо, що американські вчені з Школи громадських і міжнародних відносин імені Вудро Вільсона при Прінстонському університеті з'ясували, скільки грошей потрібно людині для щастя. Виявилося, щоб легше ставитися до життєвих негараздів, потрібно заробляти 75 тисяч доларів у рік.

Вчені обумовлюють також, що мова в даному випадку йде про стан загального задоволення своїм життям, а не про конкретний емоційний підйом і настрій, які змінюються протягом дня.

Автори дослідження відзначають, що зв'язок між грішми й щастям носить непрямий характер. А от між грішми і болем - прямий.

Нагадаємо, нещодавно наглядачка американської в'язниці "Рікерс-Айленд" виграла в лотерею $54 млн. Американка не знає, як витратить гроші. Хоче придбати на Ямайці будинок для хворої на цукровий діабет матері. Роботу кидати не планує. Візьме кілька днів відпустки.

За матеріалами Врач.тв, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Перерахунок грошей може позбавити від болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути