Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 10:38

Печериці допоможуть вилікувати рак

Є такі японські гриби: опеньок маітаке, він же королівський гриб, гриб танцю (той, хто знаходив його, зазвичай танцював від радості), і масутаке - рідкісний родич сахалінської печериці.

Японці упевнені, якщо з"їсти ці гриби сирими або випити екстракт з них, то вдасться понизити тиск і так сильно підвищити імунітет, що організм сам себе вилікує від раку.

Деякі вчені припускають, що ці чудові властивості східних грибів пов"язані з великою кількістю антиоксидантів, що містяться в них, оскільки вважається, що антиоксиданти не тільки запобігають пошкодження клітин вільними радикалами, але і можуть стимулювати імунітет. Мабуть, захоплений цією думкою, Жан-Мішель Саво з Національного інституту сільськогосподарських досліджень вирішив перевірити, як йде справа з антиоксидантами в близьких французькому шлунку печерицях.

Порівняльне дослідження показало, що антиоксидантів в цьому широко поширеному грибі навіть більше, ніж в східних цілющих грибах. "Ну що ж, печериці набагато дешевші, і дуже добре, що вони можуть стати основою корисного харчування практично для будь-якої людини", - підводить підсумок учений, повідомляє tv.ukr.net.

Зараз ви читаєте новину «Печериці допоможуть вилікувати рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути