Є такі японські гриби: опеньок маітаке, він же королівський гриб, гриб танцю (той, хто знаходив його, зазвичай танцював від радості), і масутаке - рідкісний родич сахалінської печериці.
Японці упевнені, якщо з"їсти ці гриби сирими або випити екстракт з них, то вдасться понизити тиск і так сильно підвищити імунітет, що організм сам себе вилікує від раку.
Деякі вчені припускають, що ці чудові властивості східних грибів пов"язані з великою кількістю антиоксидантів, що містяться в них, оскільки вважається, що антиоксиданти не тільки запобігають пошкодження клітин вільними радикалами, але і можуть стимулювати імунітет. Мабуть, захоплений цією думкою, Жан-Мішель Саво з Національного інституту сільськогосподарських досліджень вирішив перевірити, як йде справа з антиоксидантами в близьких французькому шлунку печерицях.
Порівняльне дослідження показало, що антиоксидантів в цьому широко поширеному грибі навіть більше, ніж в східних цілющих грибах. "Ну що ж, печериці набагато дешевші, і дуже добре, що вони можуть стати основою корисного харчування практично для будь-якої людини", - підводить підсумок учений, повідомляє tv.ukr.net.
Коментарі