Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 14:09

Паралізовані геймери зможуть грати поглядом

Група дослідників з британського університету Де Монфор (DeMonfortUniversity) розробила технологію, що дозволяє інвалідам грати в такі тривимірні комп"ютерні ігри як WorldofWarcraft, пише NewScientist.

У дев"яності роки вже були розроблені системи, користувачі яких могли управляти курсором на екрані комп"ютера, а також використовувати віртуальні клавіатури. Такі системи особливо стали в нагоді при ураженні рухових нейронів, а також хворим церебральним паралічем.

Апаратною основою обох технологій є інфрачервоні стереокамери, що відстежують рухи очей користувача. Нова методика лише додає додаткові програмні можливості, схожі на "жести" мишачого курсора, які знайомі користувачам деяких браузерів. Якщо швидко відвести погляд за межі екрану, можна, наприклад, перемкнутися в режим, регулюючий нахил камери або поворот тривимірного об"єкту.

Передбачається, що перші випробування програми, що розробляється в рамках європейського проекту COGAIN, пройдуть в 2009 році, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Паралізовані геймери зможуть грати поглядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути