понеділок, 10 листопада 2008 09:00

Пакетований чай шкідливий для зубів

Пакетований чай шкідливий для зубів
Учені з Медичного коледжу при Університеті Вашингтона в Сент-Луїсі виявили, що в швидкорозчинному чаї містяться небезпечно високі кількості фторидів.

Так, в пакетованому чаї звичайної міцності було присутньо 6,5 частин фторидів на мільйон, що помітно перевищує допустиму концентрацію. Вміст фторидів в різних сортах чаю варіювався від 1 до 6,5 частин на мільйон.

Гранично допустима концентрація фторидів в питній воді складає 4 частини на мільйон, тоді як темно-зелена мінеральна вода не повинна містити більше 2,4 частин фторидів на мільйон.

За словами одного з авторів дослідження професора Майкла Уайта, фахівцям відомо про здатність листя чаю накопичувати фториди, що поступають з грунту і води. Необхідно розібратися, як залежить зміст фторидів від сортучаю і років його збору, підкреслив професор.

До речі, фториди, що містяться в чаї, в помірних дозах можуть бути корисні для зубів і укріплювати кістки, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Пакетований чай шкідливий для зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути