субота, 05 липня 2008 15:18

Організм людини виробляє наркотик від раку

Організм людини виробляє наркотик від раку
Ендоканнабіноїди - речовини, що виробляє людський організм, схожі з активним компонентом марихуани, необхідні для здоров"я шкіри і можуть допомогти створити ліки від широкого спектру шкірних хвороб - від вугрового висипу до раку.

До такого висновку прийшла група вчених з Угорщини, Німеччини і Великої Британії.

Автори дослідження, результати якого будуть опубліковані в FASEB Journal, піддавали дії різних концентрацій ендоканнабіноїдів культури клітин людських шкірних сальних залоз. Потім вони вимірювали рівень вироблення ліпідів (жирних кислот), рівень "смертності" і виживання клітин, зміни в експресії генів і порівнювали одержані дані з контрольною культурою клітин.

"Наші попередні дані свідчать, що дослідження ендоканнабіноїдів можуть бути корисні в лікуванні багатьох шкірних захворювань. Вони показують, що такі речовини можуть бути використані для місцевого застосування у вигляді крему", - говорить провідний автор дослідження, доктор Тамаш Біро.

Наші власні каннабіноїди могли б бути необхідними для підтримки здоров"я шкіри і захищати її", - зазначає доктор медицини Джеральд Вейсман, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Організм людини виробляє наркотик від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути