Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 14:33

Олексій Костилев: шлях від геймера до власника Ninja Sushi

Ді-джей, музикант, шоумен, блогер, актор кіно, засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK - можна ще довго перераховувати напрямки, в яких Олексій Костилев успішно розкрив свій потенціал. Проте мало хто знає про таємну сторону життя успішного бізнесмена: за відпочинком на круїзному лайнері та подорожами на Балі ховається велика любов до комп'ютерних ігор та кіберпростору. Завдяки такому нетиповому для підприємця заняттю Олексій завоював любов десятків тисяч нових підписників в Instagram, став незмінним обличчям української кіберспортивної команди Natus Vincere, а також засвоїв декілька важливих життєвих принципів, які пізніше допомогли йому при створення Ninja Sushi.

  Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK  Олексій Костилев
Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK Олексій Костилев

Як і багато інших підлітків, Олексій Костилев захопився комп'ютерними іграми ще в дитинстві: він багато часу проводив у клубі "Титан", розташованому на Подолі, і грав в Counter-Strike з однолітками. Разом з вступом до університету пристрасть до комп'ютерних ігор лише набула нових барв: у вересні 1997-го року вийшла гра Ultima Online, яка цілком поглинула не тільки Олексія, але й мільйони геймерів з усього світу. У перервах між навчанням в інституті кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Олексій проводив час в фентезійному світі, де кожен міг приміряти на себе амплуа теслі, купця або мага, обзавестися невеликим житлом або побудувати величезний замок.

Правда з останнім поодинці впоратися було практично неможливо, тому гравцям доводилося об'єднуватися в групи і заводити нові знайомства: слабкі тягнулися до сильних, а сильні, в свою чергу, впливали на основні світові події. Звісно, що без старань і належної завзятості про визнання не могло бути й мови. Завдяки Ultima Online Олексій на все життя запам'ятав для себе ключове правило - щоб досягнути успіху, необхідно вкладати величезну кількість зусиль і цілком віддавати себе справі. Цікаво, що одним з друзів Олексія в віртуальному світі був Валерій Созановський, засновник київських закладів SHO і The Cake, з яким він тісно спілкується і по сьогоднішній день.

  Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK  Олексій Костилев
Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK Олексій Костилев

Йшов час і у Олексія Костилева ставало все менше часу на комп'ютерні ігри: робота, зйомки в телевізійних проектах, здобуття другої вищої освіти - все це забирало багато сил, а комп'ютер до того ж доводилось ділити з молодшим братом Олександром, який не міг обійти стороною захоплення Олексія Counter-Strike. Спершу брати грали удвох: один управляв мишкою, а інший - клавіатурою. Пізніше Олександр вже удосконалював свої навички самостійно, а Олексій все більше поринав у ді-джейство і особисті проекти.

В 2016-му році на талант Олександра звернули увагу провідні кібеспортивні клуби: близько чотирьох місяців він провів в Америці, виступаючи за Team Liquid, а пізніше повернувся до рідного Києва і був запрошений до складу лідируючої української кіберспортивної організації Natus Vincere, де виступає і по сьогоднішній день. Олексій же весь час стежив за успіхами брата, допомагав порадами і не пропускав жодного офіційного матчу, тому його реакція на появу вакансії креативного директора NAVI не забарилася. Надсилання резюме, низка виснажливих співбесід, тестове завдання - все як на будь-якій серйозній роботі. Для Олексія це був новий виклик і хороша можливість заявити про себе абсолютно новії аудиторії.

  Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK  Олексій Костилев
Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK Олексій Костилев

Молоде покоління геймерів - аудиторія досить специфічна: вони прекрасно відчувають фальш, не пробачають помилки і їх відштовхує телевізійна фальш. Щоб бути в тусовці "своїм" необхідно розбиратися в грі і розмовляти з екрану простою мовою. Незважаючи на деякі труднощі, Олексію швидко вдалося впоратися із завданням - допомогли навички з телебачення, блискучий гумор, а також багатогодинний досвід гри в Counter-Strike. В якості ведучого YouTube-каналу Natus Vincere Олексій провів репортажі з понад 30-ти чемпіонатів, що проходили в різних точках земної кулі, в їх числі - Нью-Йорк, Лондон, Кельн, Стокгольм, Майамі.

За цей час кількість підписників каналу NAVI по CS: GO перевищило позначку в 1,000,000 користувачів, і в цьому велика заслуга Олексія.

Він відмінно тримається в кадрі, а також пропонує креативні ідеї рубрик, які обов'язково мають відгук в подальшому. Зараз він став незамінним обличчям команди і вже складно представити нові відео без його фірмових жартів, як і Ninja Sushi без приставки "ніндзя".

Як не дивно, та ідея зв'язати доставку суші з образом ніндзя частково бере своє натхнення з ігрових всесвітів. Ніндзя, в першу чергу, це - сміливий, зухвалий, невловимий воїн, який не вміє програвати, та до того ж, все зробить швидко, якісно і безшумно. Образ ніндзя з'являвся ще на приставці Dendy в Ninja Gaiden, а за останні декілька років знайшов нову хвилю популярності: Shadow Warrior, Sekiro: Shadows Die Twice, Aragami, Mark of the Ninja - ці ігри закохали в себе безліч геймерів, в тому числі і Олексія . Тому вибір відповідної концепції сервісу доставки був зроблений ще задовго до офіційного запуску проекту. Зараз же, після двох років роботи Ninja Sushi, можна сміливо заявити, що він був цілком виправданий.

  Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK  Олексій Костилев
Засновник проектів Ninja Sushi і Ninja WOK Олексій Костилев

19 жовтня Олексій Костилев презентував свій новий проект Ninja WOK - сервіс доставки різноманітних страв східної кухні: рис, локшина, супи та інші позиції. Ознайомитися з меню можна на офіційному сайті, а ми, в свою чергу, будемо і далі стежити за розвитком імперії ніндзя.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Костилев: шлях від геймера до власника Ninja Sushi». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути