Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 17:13

Обрізання не врятує гомосексуалістів від ВІЛ

Група американських дослідників стверджує, що процедура обрізання, яку проводять для захисту чоловіків від ВІЛ-інфекції,є не ефективною, коли мова йдеться про представників сексуальних меншин.

Вчені повідомляють, що під час дослідження, яке було проведене серед жителів Африки, з"ясувалося, що процедура обрізання на 60% відсотків зменшує вірогідність зараження чоловіків ВІЛ від жінок під час статевого акту.

Однак, ці дані змінюються, якщо провести аналіз серед представників сексменшин. Для прикладу, під час дослідження, в якому взяли участь 52 560 чоловіків-гомосексуалістів, виявилося, що навіть у тих випадках, коли чоловікам було зроблене обрізання, це не рятувало від інфікування ВІЛ.

Тому серед представників секс меншин обрізаних ВІЛ-інфікованих стільки ж, скільки й серед тих, хто не пройшов через цю процедуру.

Міжнародна федерація товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця виступила із заявою про те, що епідемія СНІДу в деяких країнах набирає катастрофічних обертів.

У звіті гуманітарної організації надано таку інформацію: щодня 7 тисяч чоловік у світі заражаються ВІЛ, 2,1 млн. чоловік померли від хвороби в 2007 році, а ще 33 млн. чоловік у світі живуть зі СНІДом. А найбільше від цієї епідемії страждає південь африканського континенту, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Обрізання не врятує гомосексуалістів від ВІЛ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути