понеділок, 22 листопада 2010 16:20

Новий ракетомобіль розганятиметься до 1600 км/год (ФОТО)

У Британії здійснюється розробка автомобіля, здатного розвивати швидкість до 1 609 км/год.

Будівництво хвостової частини надзвукового апарату Bloodhound почнеться в січні. Встановлення нового світового рекорду очікується в 2012 році, розповів директор проекту Річард Ноубл.

Місцем встановлення рекорду стане дно висохлого озера Хакскін-Пан, що в Північній Капської провінції ПАР. Зараз там відбувається очищення території від каменів, які здатні завдати серйозної шкоди тонкому кузова автомобіля, виготовленому з алюмінієвого сплаву, і вивести з ладу будь-яке з чотирьох твердих алюмінієвих коліс.

На полігоні розміром 20 на 1,5 км трудяться триста місцевих жителів.

Bloodhound може проїхати трохи повільніше заявленого. Річ у тім, що попередній рекорд набагато скромніше: 1 228 км / год. Він був встановлений в 1997 році апаратом Thrust Super Sonic Car. Три людини, які працювали на той рекорд, тепер беруть участь у новому проекті. Це пілот Енді Грін, головний спеціаліст з аеродинаміки Рон Ейрес і, власне, Річард Ноубл, який особисто встановив кілька рекордів у вісімдесятих.

Bloodhound отримає гібридну силову установку - комбінацію ракетного двигуна і турбовентиляторного двигуна EJ200, яким комплектується надзвуковий винищувач Eurofighter Typhoon. Зразки останнього надані британським урядом. Треба зауважити, що проект Bloodhound був задуманий перш за все в рекламних цілях. "Для поширення інтересу до науки і техніки серед молоді". Розробка автомобіля супроводжується масштабною освітньою програмою в британських школах.

У проекті беруть участь гіганти літакобудування. Hampson Industries виготовляє хвостову частину автомобіля. Lockheed Martin працює над колесами (90 см в діаметрі, 97 кг). Нещодавно до підприємства приєднався виробник двигунів для "Формули-1" Cosworth. Один з його вузлів буде використаний в окислювальному блоці ракетного двигуна.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Новий ракетомобіль розганятиметься до 1600 км/год (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути