Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2008 15:47

Ностальгія допомагає впоратися із самотністю

Любов до далекої батьківщини має, насамперед, позитивний, ніж негативний вплив на психологію людини, повідомляється в журналі Current Directions in Psychological Science. Основою ностальгії прийнято вважати думки про певні особливі місця або особливі події, важливі для конкретної людини - як правило, мова йде про місце і ситуацію, де цю людину оточували члени її сім"ї чи близькі друзі.

У 17-18 століттях вчені Європи й Америки розглядали ностальгію як хворобу з певними симптомами: безпричинний плач, порушення серцевого ритму і втрата апетиту. У 20 столітті ностальгія сприймалася як психіатричне захворювання, яке проявлялося у безсонні, постійній тривожності і депресії.

Крім того, вважалося, що ностальгія поширена винятково серед представників декількох соціальних груп, наприклад, емігрантів, студентів-новачків, які залишили своє рідне місто.

Результати останнього дослідження показали, що ностальгія проявляється серед представників усіх культур і серед людей будь-якого віку і здатна надавати позитивний вплив на психічне здоров"я людини.

Як виявилося, відчувають ностальгію люди, які частіше за інших мають більш високий рівень самооцінки, вони частіше відчувають почуття безпеки, вони з великим оптимізмом дивляться в майбутнє.

Також з"ясувалося, що самотні люди, що страждають ностальгією, легше переносять свою самотність, повідомляє Washington ProFile

Зараз ви читаєте новину «Ностальгія допомагає впоратися із самотністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути