Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 11:29

Несвіжа донорська кров може вбити людину

Згідно з результатами недавнього дослідження, якщо людина, яка пережила операцію на серці або постраждала від травми, отримає кров, взяту у донора більше двох тижнів тому, то це може призвести до небезпечних ускладнень і летального результату.

Новий аналіз дає відповідь в дебатах на тему збереження крові.

Хоча результати аналізу не є остаточними, учені з впевненістю відзначають, що кров людини, потрапляючи за межі організму, починає псуватися з часом. Тому те правило, що кров може знаходитися на збереженні до шести тижнів, може виявитися згубним, принаймні, для деяких пацієнтів.

Дане дослідження, проведене в Каліфорнійському університеті на чолі з доктором Джоном Адамсоном в Сан-Дієго, підтверджує впевненість деяких учених в тому, що кров, узята у донора порівняно давно, не повинна використовуватися для переливання. В той же час, за словами доктора Адамсона, результати даного дослідження не вирішать повністю всіх суперечок, пов"язаних з питанням переливання крові. Це пов"язано з тим, що аналіз був обмежений пацієнтами, які пройшли через операцію на серці. В той же час, в ході інших, менш масштабних досліджень, учені розглядали дію донорської крові на пацієнтів, які в ній мали потребу з інших причин.

Представники FDA заявили, що дане дослідження є " провокаційним", і потрібні додаткові аналізи, які допоможуть скласти точну таблицю термінів придатності донорської крові для кожного окремого випадку переливання. В той же час, члени FDA відзначають, що лікарі можуть взяти до відома результати проведеного дослідження, і регулювати терапію пацієнтів, враховуючи обнародувану інформацію про "термін придатності" донорської крові, пише Newsland.


Зараз ви читаєте новину «Несвіжа донорська кров може вбити людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути