субота, 16 серпня 2008 12:31

Нервозність серйозно погіршує симптоми алергії

Нервозність серйозно погіршує симптоми алергії
Навіть невелика психологічна напруга і неспокій здатні істотно погіршити ознаки алергічної реакції на найзвичайніші подразники. Емоційний стрес викликає набагато гірші і серйозніші алергічні симптоми, включаючи потенційно смертельні напади астми, виявили американські лікарі Університету штату Огайо і Університету Міссісіпі.

Імунологи зробили такі висновки після психологічної експертизи і аналізу зразків крові і слини до і після проявів алергії у добровольців. У людей, що мали високі рівні хвилювання, алергія виявлялася на 75% активніше, швидше. Також стрес в чотири рази збільшував сильну шкірну реакцію вже через годину після випробуваної напруги.

Лікарі ідентифікували у нервових і неспокійних людей підвищені концентрації цитокинів, молекул запалення, включаючи інтерлейкин-6, Il-6, який проводили клітини лімфоцити. Також наголошувалися завищені показники гормонів напруги катехоламінів. Через день після події, яка заподіяла людині зайве хвилювання, організм реагував на найпростіші алергени і викликав сльозоточивість і свербіння в очах, висипання на шкірі, нежить і прилив крові до органів, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Нервозність серйозно погіршує симптоми алергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути