понеділок, 22 вересня 2008 11:30

На планеті стрімко скорочується кількість птахів

За останні декілька десятків років чисельність 45 відсотків найбільш поширених видів птахів істотно скоротилася. Такі дані опубліковані в останньому звіті природоохоронної організації Birdlife (Життя птахів).

У Європі за 26 років помітне скорочення числа особин спостерігається в 56 з 124 "звичайних" видів птахів. У Північній Америці за 40 років майже удвічі впала чисельність 20 видів птахів, причому кількість деяких з них (наприклад, американської куріпки) - більш ніж на 80 відсотків. У Австралії істотно скоротилися популяції близько 80 відсотків видів ржанкових. При цьому чисельність більшості видів птахів, для яких висока небезпека зникнення, продовжує зменшуватися.

Автори дослідження підрахували, що 1226 видів птахів по всьому світу (що складає біля однієї восьмої від загального числа видів птахів) потрапляють в категорію видів, що знаходяться під загрозою. При цьому 190 видів знаходяться на межі негайного зникнення.

За результатами проведеного дослідження автори звіту зробили висновок, що урядам різних країн не вдасться стримати свою обіцянку зупинити падіння біорізноманітності до 2010 року. Екологи підкреслюють, що владі необхідно збільшити фінансування робіт по збереженню птахів. Дослідники помічають, що такі заходи є відносно недорогими, але дозволяють поліпшити ситуацію. У період з 1994 по 2004 роки екологам вдалося "відсунути" від грані вимирання 16 видів птахів, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «На планеті стрімко скорочується кількість птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути