Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 13:40

Морепродукти рятують від меланхолії

Як виявилось, морепродукти особливо корисні для людей з меланхолійним типом темпераменту. Така їжа здатна позбавити від депресивного стану, вважають учені.

Учені стверджують, що вживання риби є відмінною профілактикою стресу і депресивних станів. Як виявилось, морепродукти знижують ризик їх виникнення на 88%.

Вивченням властивостей риби впритул зайнялися американські, британські і ізраїльські незалежні дослідники. Після кількох експериментів виявилось, що люди, що включають до свого раціону блюда з жирної риби, перебувають у чудовому гуморі. На такий стан добровольців впливали компоненти морепродуктів – поліненасичені і омега-3 кислоти.

Риба багата на фосфор, який дуже корисний для мозку. Поліненасичені жирні кислоти і кислоти групи омега-3 нормалізують рівень холестерину і очищають судини від "поганих" жирів. До того ж, починають працювати краще всі органи, особливе серце і мозок. Учені визнали, що риба покращує кровопостачання мозку. Таким чином, значно знижується ризик виникнення вікового недоумства.

Проте вживання риби вагітним жінкам і матерям-годувальницям не рекомендується. Учені радять уникати вживання в їжу риби і морепродуктів через великий вміст ртуті в деяких видах риб. Ртуть, що міститься в багатьох видах морепродуктів, згубно впливає на нервову систему ембріона або ж новонародженого, який може отримати речовину через молоко матері.

Варто відзначити, що офіційні виробники не хочуть чути такі заяви експертів. Рибний промисел як і раніше приносить високий прибуток особам, які без угаву торочать про корисність морепродуктів для майбутніх мам. Крім того, вони рекомендують щодня вживати в їжу більше риби, яка багата кальцієм і фосфором, а також ртуттю, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Морепродукти рятують від меланхолії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути