Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 13:37

Мистецтво корегує психоемоційний стан дітей

Миколаївська художниця коректує психоемоційний стан дітей за допомогою фарби та пензля. До арт-терапії жінка дійшла багаторічним педагогічним досвідом. Більше десяти років вона викладала образотворче мистецтво студентам. Тепер вчить дітей тримати пензля. Важкі колись на психічні розлади малюки вже малюють Бога.

Миколаївська художниця зцілює дітей малюванням. До Інни Мяло приходять, коли батьки безсилі змінити емоційний стан дитини. Художниця просить малечу зобразити те, що тим хочеться. І дивлячись на малюнок вона точно визначає проблему та шляхи її подолання.

Майстер-клас Інна Мяло відкрила при обласній спілці художників два роки тому. Художниця переконана: навіть коли дитина просто тримає у руці пензля - це вже психологічна терапія. Перший малюнок п"ятирічного Іллюші вразив вчительку - це був великий рожевий слон з червоним серцем. Тепер хлопчик малює Бога.

Мистецтво корегує емоційний стан дітей, сприяє розумовому розвитку, кажуть психологи. Їм давно відомо про потужні діагностичні та лікувальні можливості малювання.

Вікторія Македонська, дитячий психолог: "Це ще допомагає розвитку образного мислення. Не просто "намалюйте зайчика". Вони показують емоцію, вони не усвідомлюють. Вони через себе це пропускають. І не просто малюють, а відчувають цей малюнок. Тому це розвиток як розумовий, так і емоційний розвиток дитини".

У студії Інни Мяло займається півтора десятки дітей від трьох років. Останнім часом учнів побільшало, адже для психоемоційного розвантаження до мольбертів стають батьки юних художників, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Мистецтво корегує психоемоційний стан дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути