середа, 30 липня 2008 13:27

Microsoft випустить інтернет-орієнтовану ОС

Microsoft розробляє принципово нову операційну систему Midori, повідомляє РС World. Вона не входитиме в сімейство Windows, а в її основу ляжуть технології, яких не було у момент проектування Windows.

Midori буде інтернет-орієнтованою операційною системою, яка зробить програми незалежними від "заліза", оскільки буде заточена під роботу з видаленими застосуваннями. Передбачається, що такий підхід позбавить користувачів від проблем сумісності програм і операційної системи.

Побудована Midori буде на базі операційної системи Singularity, в її основі лежатиме асинхронна архітектура і технологія віртуалізації MicrosoftHYPER-V.

Операційну систему Midori представники Microsoft називають лише одним з проектів своєї дослідницької лабораторії і не повідомляють про плани по її випуску на ринок.

Операційна система Singularity була представлена в березні поточного року. Пріоритетом при її проектуванні була стабільність і ізоляція ресурсів програм одна від одної. Позиціонується Singularity як відмінна від сімейства Windows.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft випустить інтернет-орієнтовану ОС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути