Ексклюзиви
четвер, 04 листопада 2010 12:40

Медики друкуватимуть людську шкіру на принтері (ВІДЕО)

Медики друкуватимуть людську шкіру на принтері (ВІДЕО)

Дослідники з Інституту регенеративної медицини Вейк Фореста (Wake Forest Institute for Regenerative Medicine) заявляють, що на пошкоджені ділянки тіла людини можна надрукувати нову шкіру. Реалізувати замисел планують, використовуючи технологію, подібну до технології звичайних струменевих принтерів,

На відміну від струменевого принтера, "шкіряний" принтер має дві друкувальні головки, які випирскують на шкіру шкірні клітини, колаген і кров'яні коагулянти. Ці два компоненти, подібно до двох компонентів при змішуванні епоксидної смоли, змішуючись, формують зверху рани новий шкірний покрив.

Навіть при накладенні такої штучної шкіри рані все-таки потрібен якийсь час для загоєння. Але цей час набагато менший ніж той, що потрібен для загоєння при використанні традиційних методів лікування. Першими, хто виявив цікавість до цієї технології, стали військові. Адже швидка санітарна обробка та допомога пораненим є однією з пріоритетних завдань.

Нині технологія "шкіряного" принтера проходить випробування на гризунах. Трохи пізніше планується провести випробування технології на свинях - тваринах, найбільш близьких до людини за складом крові і шкірного покриву. Результати цих випробувань можуть стати зеленим або червоним світлом для початку випробування цієї технології на людях.

Клип-Ньюз                

Зараз ви читаєте новину «Медики друкуватимуть людську шкіру на принтері (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути